Ημερομηνία/Ώρα
05/03/2024
19:00 – 21:00

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και τη σύνδεσή της με τις άλλες τέχνες, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις, και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας.

Εξετάζονται τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα και όχι μόνο, φιλοσοφικά και πνευματικά ζητήματα, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις εκείνες που διαμόρφωσαν την εικόνα που γνωρίζουμε σήμερα.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ της φωτογραφίας και των άλλων τεχνών, τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και τα όρια του κάθε μέσου, μεγάλοι δημιουργοί και σημαντικά έργα που επηρέασαν τη σκέψη, τον πολιτισμό και την εξέλιξη της τέχνης, είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Η διερεύνηση του φωτογραφικού μέσου, ο ρόλος της φωτογραφίας στη σύγχρονη τέχνη, τα κριτήρια και η επιλογή των φωτογραφιών παραμένουν στο επίκεντρο αυτού του σεμιναρίου.

Με αφορμή την περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύματος, αυτό το σεμινάριο έχει στόχο την απόλαυση που παρέχει η τέχνη, καθώς και την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου. Με τον φωτογράφο Βασίλη Γεροντάκο.

 

5 Μαρτίου 2024 Η επίδραση της φωτογραφίας στο έργο του Francis Bacon

12 Μαρτίου 2024 Ο ονειρικός κόσμος του Federico Felini

19 Μαρτίου 2024 Η παλλόμενη εικόνα στο έργο του σκηνοθέτη Béla Tarr

26 Μαρτίου 2024 Portfolio Review

2 Απριλίου 2024 Σημειώσεις πάνω στο έργο του Van Gogh και του Katsushika Hokusai

9 Απριλίου 2024 H συμβολή του Edward Hopper στη διαμόρφωση της σύγχρονης αισθητικής της φωτογραφίας

16 Απριλίου 2024 Οι τέχνες ως συγκοινωνούντα δοχεία: Νίκος Χουλιαράς

23 Απριλίου 2024 Από το φιλμ στον καμβά. Gerhard Richter

 

Τρίτη, 19:00-21:00

Πραγματοποιείται μέσω zoom

Τελική ημερομηνία εγγραφών: Τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος στις 16:00

Αποστολή κωδικών zoom: Τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος στις 17:00

 

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 70€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 10€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 63€ και 9€

 

  • Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββατοκύριακο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

 

Βασίλης Γεροντάκος

Ο Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο, φλάουτο στο Ωδείo Αthenaeum και μαθηματικά και αστρονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός και έχει συνθέσει μουσική για διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Έψιλον και της δισκογραφικής εταιρείας Lyra. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, καθώς και ομιλίες, διαλέξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε μουσεία και χώρους τέχνης στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Είναι συνιδρυτής στην Luminous Eye Gallery. Φωτογραφίες του έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Διδάσκει φωτογραφία και ζει μόνιμα στην Αθήνα.

www.vassilisgerontakos.com