Η Luminous Eye σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου του 2024 στην ομαδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Puzzle Box”, σε επιμέλεια Βασίλη Γεροντάκου.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 18:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 28 Ιανουαρίου 2024
Μέρες και ώρες προσέλευσης, πέραν της ημέρας των εγκαινίων:
Τετάρτη 14:00 έως 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00 έως 21:00.
Είσοδος ελεύθερη.
Φωτογράφοι
Αηδόνης Άκης, Αργυρίου Μαρία, Γρανίτσα Νικολέττα, Δαουάχερ Άννα, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Μαργαρίτης Κωνσταντίνος, Παππάς Χρήστος, Παγάνη Νατάσσα, Παπαναστασίου Τέττυ, Πολυχρόνης Γιώργος, Σταθόπουλος Μάριος, Ρημαντωνάκη Ελένη, Ρόδιου Βίλμα, Σωτηρίου Δήμητρα
Επιμελητικό σημείωμα
Η ποικιλία της γραφής, η διαφορετικότητα, η χωρίς πρόθεση προσέγγιση ενός συγκεκριμένου ιδεολογήματος, οι τομές αλλά και τα ξεχωριστά ιδιώματα των δημιουργών, ορίζουν μια πολυπλοκότητα. Η εμπειρία αυτή είναι σύμφυτη με την καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και μια πολύπλευρη διάταξη ενός συνόλου, που δρα ως ένας ζωντανός οργανισμός, και στοιχειοθετεί ένα σύνολο που παρουσιάζεται αργά αλλά και σταθερά, στο ανάπτυγμα του.
Η διάταξη αυτή πολλές φορές ομοιάζει με ένα puzzle box, με την προυπόθεση να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η μεγάλη εικόνα. Και είναι αλήθεια ότι η πίστη σε αυτήν την εικόνα είναι η μόνη κινητήριος δύναμη για τον εκάστοτε δημιουργό. Ο κάθε φωτογράφος ενορχηστρώνει τις εμμονές, τις αγάπες του, την πίστη του για την ζωή, αφού ξέρει καλά ότι είναι οι μόνες σταθερές. Η διαδρομή μοιάζει λαβύρινθος αλλά το αποτύπωμα της είναι σταθερό. Ένας χάρτης προθέσεων και αντιλήψεων για την ζωή.
Σε αντίθεση με το anything goes που τρέχει με την ταχύτητα φωτός στην εποχή μας, οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση αυτή, προσβλέπουν σε μια στάση του λεωφορείου ο πόθος για την ζωή, με όλα τα συν και πλην του απολογισμού και την αβεβαιότητα του αποτέλεσματος.
Βασίλης Γεροντάκος