Η Luminous Eye φιλοξενεί την ομαδική έκθεση: Save That σε επιμέλεια Βασίλη Γεροντάκου.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2022
Μέρες και ώρες προσέλευσης, πέραν της ημέρας των εγκαινίων:
Καθημερινά 17:00 – 21:00 ΕΚΤΟΣ Δευτέρας & Τρίτης
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Αηδόνης Άκης, Αργυρίου Μαρία, Γρανίτσα Νικολέττα, Δαουάχερ Άννα, Ιωαννίδου Κρυσταλλία, Κουζούνη Τερψιχόρη, Κωλέττα Αθηνά, Λαχανάς Αχιλλέας, Μαργαρίτης Κώστας, Παπαλαζάρου Χρύσα, Παππάς Χρήστος, Παρλαμάς Στέλιος, Πολυχρόνης Γιώργος, Ρόδιου Βίλμα και η Σωτηρίου Δήμητρα
Σώσε τον χρόνο, σώσε τ’όνειρο. Το μίλημα του λόγου ανήκουστο, γράφει ο Τόμας Έλιοτ.
Είναι αλήθεια ότι οι φωτογράφοι αν είναι ειλικρινείς και αυθεντικοί, πολλές φορές χωρίς να το ξέρουν αναζητούν εικόνες που περιέχουν, που ήδη κουβαλάνε μέσα τους. Εικόνες που έχουν αφομοιωθεί απ᾽τον χρόνο και έχει απομείνει λάσπη. Ένα πρωτογενές υλικό όπου όλα αμφισβητούνται και όλα επικυρώνονται. Μια ζώσα ύλη απ᾽όπου μπορείς να φτιάξεις ουρανούς, ανθρώπους, άλογα και σπίτια, με έναν όρο: όλα αυτά να είναι από την δική σου ύλη, απ´τα δικά σου όνειρα.
Δεκαπέντε φωτογράφοι για περίπου οκτώ μήνες δούλεψαν ως ομάδα, και αναζήτησαν την ανάσυρση αυτών των εικόνων. Μοιράστηκαν σκέψεις, επιθυμίες, συναισθήματα, αμφισβήτησαν, ενθουσιάστηκαν, εξοικειώθηκαν με τον άλλον, με το άγνωστο.
Η συσχέτηση των εικόνων, η δημιουργία αισθητικού χώρου, η αίσθηση του ρυθμού, η πιθανή εννοιολογική τοποθέτηση, η ετερογένεια εικόνων με εντάσεις αλλά και βαθύτερες σχέσεις που αναπτύσονται μέσα στο έργο, δυνάμωσαν, έθρεψαν και δημιούργησαν το τελικό αποτέλεσμα.
Κυρίως όμως δούλεψαν με την ελπίδα, να σώσουν τον χρόνο τους και τα όνειρα τους.