p8120104-edit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Πριν από έναν αιώνα περίπου, ο Moholy Nagy είχε επινοήσει «το νέο όραµα“. Σύµφωνα µε την πεποίθησή του, ο δηµιουργός θα µπορούσε να δει µε έναν εντελώς νέο τρόπο τον έξω κόσµο, µέσα από το «µάτι» µιας φωτογραφικής µηχανής. Έναν κόσµο που το ανθρώπινο µάτι δεν µπορούσε να ανακαλύψει, µπορούσε όµως ένα µηχανικό µάτι µε την καρδιά και το µυαλό ενός ποιητή.

Ειναι φανερό πια ότι ο αναλφάβητος του µέλλοντος, θα είναι αυτός που δεν θα µπορεί να διαβάσει και να ερµηνεύσει τις εικόνες που ως άλλες σειρήνες µας τραβούν καθηµερινά απο το µανίκι, προσδοκώντας να µας κρατήσουν οµήρους τους.

Η καλλιέργεια του βλέµµατος σήµερα περισσότερο από ποτέ, θεωρείται πια επιτακτική. Αναπόφευκτα η τέχνη της φωτογραφίας, ως γνήσιο τέκνο του τεχνολογικού πολιτισµού, στέκεται στο επίκεντρο του και ορίζει µια νέα γλώσσα ερµηνείας, δηµιουργίας αλλά και ανασύνθεσης του κόσµου.

Το σεµινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία και την σύνδεση της µε τις άλλες τέχνες, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις και µπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας.

Εξετάζονται τα καλλιτεχνικά ρεύµατα του εικοστού αιώνα και όχι µόνο, φιλοσοφικά και πνευµατικά ζητήµατα, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις εκείνες που διαµόρφωσαν την εικόνα που γνωρίζουµε σήµερα. Οµοιότητες και διαφορές µεταξύ της φωτογραφίας και των άλλων τεχνών,τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και τα όρια του κάθε µέσου, µεγάλοι δηµιουργοί και σηµαντικά έργα που επηρέασαν την σκέψη, τον πολιτισµό και την εξέλιξη της τέχνης, είναι µερικά από τα ζητούµενα.

Η διερεύνηση του φωτογραφικού µέσου, ο ρόλος της φωτογραφίας στην σύγχρονη τέχνη, τα κριτήρια και η επιλογή των φωτογραφιών, παραµένουν στο επίκεντρο αυτού του σεµιναρίου. Με αφορµή την περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύµατος,αυτό το σεµινάριο έχει στόχο την απόλαυση που παρέχει η τέχνη, καθώς και την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη 7-10  μέχρι τέλη Μαϊου

Πληροφορίες/εγγραφές τηλ. 6946 772 461 email : wassily.ge@gmail.com